Мовний оздоровчий табір "ВЕСЕЛКА"

2016-06-21

Літо – улюблена пора дітей, це час літніх канікул, цікавого відпочинку, оздоровлення.

Дитячий літній мовний табір - не лише вивчення розмовної англійської мови, але й розвивальна та розважальна програма з іграми та екскурсіями. Це чудова можливість для дитини змінити своє ставлення до вивчення англійської мови. Завдання мовного табору полягає в зацікавленні дітей іноземною мовою, а не перетворення його роботи на продовження навчання.

Про захоплююче і змістовне дозвілля подбали вчителі нашої школи.

Завданнями нашого табору були:

· здобувати мовні навички

· непомітно долати мовний бар’єр

· удосконалювати розмовну мову

· поєднувати вивчення мови з відпочинком

Мета занять нашого табору:

· зацікавити учнів до використання англійської мови у повсякденному житті, підвищенні рівня спілкування англійською мовою

· розширити світогляд

· розвинути організаційні та лідерські вміння та навички

· активізувати громадську позицію

Фактори успіху табору – зацікавленість, позитивна підтримка, інтерактивність, творчість, занурення в іншомовне оточення, різноманітність видів діяльності, невимушеність запам’ятовування, мотивація.

Педагогічний колектив нашої школи доклав чимало зусиль, щоб учні добре відпочили і оздоровилися під час перебування в літньому мовному таборі з 31 травня по 17 червня 2016 року. Швидко проминули щасливі, наповнені приємними несподіванками, конкурсами і квестами дні табору.

Табір «Веселка» гостинно відчинив двері 25 дітям. Вони виявили бажання відпочити і покращити знання з англійської мови.

Було організовано два загони «Капітошка» (10 учнів) і «Лідер» (15 учнів).

Діти ознайомилися і вивчили закони життя табору, склали присягу, вивчили табірну пісню, речівку, девізи.

Кожен день у таборі був неповторним, веселим і цікавим: «День кольорів», «День природи», «День сім’ї», «День України», «День США», «День Великої Британії», «Шоу талантів», «Пікнік», «День моди». «День здоров’я», «День дружби», «День ігор», «День прощання з табором».

На початку зміни були оформлені куточок табору «Веселка» і куточки загонів «Капітошка» і «Лідер» українською і англійською мовами.

Створено нормативно-правову базу, пакет документів, якими керувався табір згідно вказівок Зборівського РМК.

Щоденно проводилась лінійка, на якій підводились підсумки результатів активності загонів та визначались плани роботи на день. Уся робота в пришкільному мовному таборі «Веселка» базувалась на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективних творчих дій та полягала у проведенні кожного дня змістовної цікавої активної справи. Жодних нудних уроків, суворих учителів, муштри та оцінок. У таборі зовсім інша мета – занурити дитину в побутове, повсякденне іншомовне середовище: гратися й спілкуватися між собою іншою мовою. Ігрове навчання гармонійно поєднувалося із загальним режимом заходів.

В таборі забезпечувалося виконання дітьми розпорядку дня, проводилися оздоровчі та виховні заходи відповідно до режиму дня та плану виховної роботи табору. Це дозволило реалізувати всі заплановані виховні заходи.

Діти з великим бажанням працювали над іміджем свого загону. Ця робота сприяла мобілізації та згуртуванню, усвідомленню що всі – члени однієї команди.

Із першого дня в таборі розпочиналися змагання між загонами. Бали, набрані за день, записувалися. Наприкінці табору вони сумувалися і визначалися переможці.

Кожен ранок у таборі починався з музичної ранкової зарядки на свіжому повітрі перед школою.

Діти кожен день були активними учасниками усіх свят, конкурсів, ігор, квестів («Відгадай хто я», «Цікава Америка»), вікторин («Що ти знаєш про США», «Об’єднане королівство»), брейн-рингів («The Cleverest»…), мовних пінг-понгів…

Мандрували спортивними стежками. З великим задоволенням переглядали мультфільми і відео ролики англійською мовою з подальшим обговоренням і обміном вражень.

Проводились розважальні заходи, пізнавальні екскурсії, походи стежками рідного краю.

Учні активно брали участь у тематичних міні-проектах («Save our Nature», «My Hobby», «My Style»), розмовах в колі («Family Traditions», «Our Talants»), марафонах відкритих думок («Який друг є найкращим»), дискусіях, диспутах.

Діти брали активну участь у різних творчих майстернях, конкурсах малюнків, зачісок та інших майстер-класах, організовували танцювальні флеш-моби.

Учасники табору із задоволенням харчувалися у шкільній їдальні. Смачні сніданки та обіди готували Поврозник Г.І. і Сікора О.В.

Організовували змістовний відпочинок з покращенням знань з іноземної мови начальник табору Лиса І. Й., вихователі Томашевська О.М., Різник Н.С., Конвай Г.В., Беньо М.П. (переглянути презентацію)

У такій невимушеній дружній атмосфері діти вчилися долати мовний бар’єр.

Мовний табір для дітей – це чудовий спосіб легкого та дієвого набуття мовних навичок, активне та веселе проведення часу в колі друзів.

Кiлькiсть переглядiв: 581

Коментарi